недеља, 17. јануар 2016.

From my side: Proteza i samopouzdanje

Zdravo devojke!

-Da, doslo je vreme za drugi post iz moje rubrike, mnogo mi je drago sto sam pocela sa ovom rubrikom i bas sam zadovoljna, nadam se da ste i vi.

-U ovom postu pricacu o protezi i samopouzdanju, inace nosim fiksnu protezu (i gornju i donju) vec skoro tri godine. Ako zelite mogu da napisem neki post o mojim iskustvom sa protezom.

-Mnogi misle da su osobe sa protezom cudne i da imaju neke komplekse. Neko moje iskustvo me je samo naucilo da proteza moze mnogo da vam popravi samopouzdanje. Potrebno je da naucite da se smejete sa protezom sirokim osmehom i da je zavolite zato sto ona vremenom postane deo vas. Iskreno, kada budem skinula protezu osecacu se prazno i sigurna sam da ce mi trebati mnogo vremena da se naviknem. Takodje, danas je to veliki trend i nekada imam osecaj da je neke osobe stavljaju iz hira, a ne zato sto imaju problem sa zubima. To je jako skupo zadovoljstvo. Ja sam protezu stavila zbog mnogo mnogoo razloga da vas ne bih sada opterecivala o tome napisacu neki post na tu temu. 

-Nemojte se nikada plasiti da se nasmejete u drustvu, zato sto ako su vam pravi drugari nece vam se smejati vec ce reci :,, Imas preslatku protezu'', ,,Jel te mnogo boli''?. Osobe koje vam se smeju i omalovazavaju zbog proteze ce za par godina biti ljubomorne na vas beli osmeh. Primeticete vremenom da imate sve vise i vise samopouzdanja i da vas misljenja nebitnih osoba apsolutno ne doticu. To je vasa proteza, deo vas i niko nema pravo da vas ismeva zbog toga. 

-Uvek treba da znate da ni ona nije neko lepo iskustvo u zivotu (ovo pricam onima koji planiraju da stave protezu), sama pomisao na to da u ustima imate ,,milion'' zica i bol koja ce biti konstantna prvih nekoliko nedelja ce vas navesti na to da se pokajete, pomislicete ,, Ja ne mogu da izdrzim tu bol... ne dolazi u obzir'' Ali nista ne moze da kupi lep osmeh, tako da istrpite sve kao sto sam i ja... Isplatice se <333


Nadam se da vam se post svideo, ako jeste komentarisite, a mi se vidimo u sledecem <333

E-mail: tijanacvetanovic100@gmail.com
Instagram: tijana_cvetanovic
Fb page:Tijana queen of fashion


P.S. Ako  niste vec, postavljajte mi pitanja u predhodnom postu za Q&A koji ce biti u sredu.

12 коментара:

  1. Odličan post I sigurna sam da će pomoći mnogim djevojkama oko samopouzdanja ako nose protezu ♥

    - kreativanblog.blogspot.com -

    ОдговориИзбриши
  2. Super post! :*, ja kada sam imala 10 godina sam bukvalno molila majku da me odvede zubaru da stavim protezu, znam, čudno :D
    - pogledaj moj blog i učlani se / uzvraćam http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/01/recenzije-krema-za-lice.html

    ОдговориИзбриши
  3. Zaista lep post, rubrika savrseno napreduje i postaje sve zanimljivija :D Ja nosim obicnu protezu jos od treceg razreda, medjutim nikada me niko nije podsmevao zbog toga. To je zato sto je skoro celo odeljenje nosilo protezu i samo nam je ucitelj govorio: ,,Ne nosite te proteze u skolu, licite na babe kada krenete da suskate dok pricate'' :D Medjutim, niko ga nije slusao (hvala Bogu da je tako) i kao sto ti kazes, vremenom se na nju potpuno naviknes i uopste ti ne bude glupo da je nosis gradom. Kao i uvek, predivno si napisala i ti stvarno umes da ulijes samopouzdanje svojim pisanjem :)
    P.S. Nominovala sam te za jedan tag na mom blogu koji sam sama smislila, ali ako ne zelis da ga uradis, stvarno ne moras (necu se ljutiti :D).

    http://neramisic.blogspot.rs/2016/01/moje-misljenje-o-skoli-tag.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvalaa ti punoo Nero, bas si me slatko nasmejala, i ja sam jedno vreme nosila obicno protezu ali sam prestala i stavila fiksnu. BUKVALNO celi svoj zivot sam provela sa protezom... Mnogoo ti hvalaa <333 na nominaciji jedva cekam da vidim o cemu se radi <333333

      Избриши
  4. Moja najbolja prijateljica nosi aparatić tj.protezu i ja joj uvijek govorim kako izgleda preslatko s tim ,i zaista jeste, ali mi ona ne vjeruje i jedva čeka da je skine haha. Super post btw. <3

    http://staliaisbae.blogspot.ba/2016/01/half-year-anniversary.html
    http://living-like-v.blogspot.ba/2016/01/book-review-you-can-be-happiest-woman.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je dokaz da si dobar prijatelj, nastavi da ohrabrujes svoju drugaricu... Hvala ti <333

      Избриши
  5. Ja nosim aparatic tj protezu ali samo kad sam doma,no smatram da to nije nista za sramiti se..A i uostalom ima mnogo primjera osoba koje izgledaju odlicno sa aparaticem stoga se u potpunosti slazem sa tobom!
    Jako si lijepo ovo napisala i drago mi je da imas neku takvu rubriku,sigurna sam da ce i drugima biti zanimljiva ta rubrika...Slika je odlicna!
    Ako zelis da se medusobno zapratimo,javi :*
    Novi post--> beautyshapes3.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti punoo na svemuuu <3 Pogledacu tvoj blog i ako mi se dopadne sigurno cu se uclaniti <333

      Избриши
  6. Ja cu uskoro trebati protezu staviti nisu meni tako losi zubi nego zelim da ih skroz , u potpunosti sredim... Proteza nije nista strasno i nema potrebe da se neko stidi zbog toga. Odlicno si se setila da napises ovaj post ♥

    ODRADI OVAJ TAG: Moj novi tag: TAG za svaku BLOGERKU
    Izvini,zurila sam i nisam te nominovala a stvatno sam te imala u planu. Vec se nalazis na listu nominovanih

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lepo je sto razmisljas tako, hvala ti punooo... Ne ljutim se naravno (i da me nisi dodala ne bih se ljutila) <333




      Избриши