недеља, 10. јануар 2016.

From my side: Razmisljanja jedne osmakinje

Zdravo devojke!
 -Dugo sam razmisljala o cemu bih mogla da pisem, a da ta tema bude zanimljiva i da bude korisna. Ja sam trenutno osmakinja i mislim da su mnogi koji citaju moj blog takodje osmi razred pa sam pomislila da ce biti zanimljivo da danas pricam o ovome. Ukoliko ste vec bili osmaci, ili ste buduci osmaci  sigurna sam da ce vam ovaj post barem malo pomoci da prebrodite 8. razred.

-Poslednja godina 
To je nesto najteze u osmom razredu, znate da vam je poslednja godina u skoli, da se uskoro rastajete sa drustvom i da vise nista nece biti kao pre,  iako ce se mozda neko naci sa vama u srednjoj skoli ipak to nije to. Mislim da je najbolje da shvatite da niste prvi koji ce se rastati sa drustvom, i naravno u pocetku je bolje da se cesce vidjate, tako ce te lakse prebroditi rastanak i promenu i sigurno ce te se lepo osecati kada ponovo budete sa starim drustvom i setite se zajednickih trenutaka.

-Prijemni
Hmm, nisam kompetentna da jos uvek pricam o tome, to bi sigurno neko ko je stariji od mene mogao da vam kaze, ali mislim da je sasvim u redu da vam kazem kako cu se ja spremati za prijemni... Prvo i najvaznije je to da krenete sa pripremama ranije, ali naravno ne svakodnevno (ja sam mislila da cu biti u mogucnosti da svakodnevno vezbam za prijemni) zato sto kao prvo necete imati vremena zbog skolskih obaveza, pa je najbolje da imate odredjene dane npr. utorak i cetvrtak kojima ce te  vezbati za prijemni. Naravno, pogledajte na internetu imate razne video lekcije i testove, takodje pogledajte proslogodisnje testove. Zelim vama kao i sebi da dobro prodjete na prijemnom i upisete ono sta zelite <3.

-Odabir skole
Definitivno najteza stvar o kojoj osmaci razmisljaju pa i ja je odabir skole. Odabir skole, a da se nakon nekog vremena ne pokajete. To je najteze, ja vam savetujem da slusate svoj instikt, nikako roditelje, prijatelje zato sto vi najbolje znate sta vam najbolje lezi i u cemu se najvise pronalazite. Meni je iskreno jako tesko da odaberem pravu skolu, sigurna sam da je i vama sem naravno ako niste vec odlucili sta ce te upisati. 

-Matursko vece
Mozda je ovo najbolja stvar u osmom razredu koje sam gore navela, ali je sigurno veoma emotivno. To je dan kada treba da zablistate, naravno umerena sminka ( ipak imamo samo 15 godina hahaah) i odeca naravno po vasem izboru(nemamo svi isti stil). Gledajte da se tada lepo provedete, i da zaboravite na tugu...Ipak je to matursko vece ;)

---------------------------------------------------------------------------------

Nadam se da vas nisam smorila, i da sam vam barem malo pomogla...

Pitanja za vas <3
1.Koji ste razred?
2. Da li sam vam barem malo pomogla? (ako ste osmi razred ili ce te tek biti)
3.Kako ste vi podneli sve ovo i koji su vasi utisci iz osmog razreda (ako ste stariji i idete u srednju skolu ili fakultet)
4.Da li vam se dopada slika rubrike ,, From my side'' koja ce se nalaziti u svakom postu iz te rubrike?


 Do sledeceg citanja <333

E-mail: tijanacvetanovic100@gmail.com
Instagram:tijana_cvetanovic
Fb page: Tijana-queen-of-fashion

21 коментар:

  1. Slika mi se sviđa,kao i post. :)
    Ja sam 1. srednje i sve što si ovdje napisala je istinito.Užasno se teško rastati od ljudi s kojima si bila 8 godina gotovo svaki dan.Već sad mislim (nakon pola godine) da neke od njih više nikada neću vidjeti,ali moraš se pomiriti s tim.Doći će novi ljudi,novo društvo.Sve sam to podnijela teško,ali shvatila sam da su svi krenuli svojim putem pa tako moram i ja.Što se tiče odabira srednje škole, teško je ako već od prije nemaš odabran cilj.

    http://lmpositiveworld.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam deveti razred i sve to što čeka tebe na kraju godine čeka i mene i zaista odlično si sve napisala.
    xoxo ♥

    ✨ forever-blogm.blogspot.com ✨

    ОдговориИзбриши
  3. Jako inspirativno, zanimljivo i poucno napisano, svaka cast lepotice :) <3 Super ti ide ova rubrika i samo napred sa njom, posto je neverovatno kako lepo pricas o nekoj zadatoj temi :) Ja sam takodje osmi razred i potpuno se slazem sa tobom i sa svime sto si napisala i punooo si mi pomogla. Naravno da nas nisi smorila, zapravo ja sam bas uzivala tokom citanja ovog posta :) Uff, kada pomislim na prijemni odmah me hvata jeza haha :D I ja se mucim sta cu sa srednjom skolom, ali posto jos nisam bas 100% sigurna sta mi najvise lezi, pretpostavljam da cu ici u gimnaziju te da tako imam jos 4 godina za ozbiljnije razmisljanje :D Jos jednom, BRAVO :)

    www.neramisic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti punoo Nero, svaki tvoj komentar me odusevi i presrecna sam kada vidim ovo u komentarima... Pruzas mi veliku podrsku, ja sam ti na tome beskrajno zahvalna i to mi mnogo mnogoo znaci <3333

      Избриши
  4. Ja sam sedmi razred, i vrlo si mi pomogla što se tiče vežbanja. Ja sam mislila da ću od marta (sleseće godind) skoro svaki dan vežbati, ali sad čujem da je to nezamisivo. Smisliću raspored! Super post! ☺

    Novi post
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Post je napisan iz srca, kao sto treba da bude napisan i svaki! MNogo mi se dopada tvoj nacin pisanja, i sa ovoga a i ostalih postova. Veoma je isspirativan ovaj post i sve pohvale draga!! Uclanila sam ti se u blog, pa ako oces uzvrati!!

    Novi post, pa pogledaj ako zelis-- www.alwaysbehappy11.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Interesantan post :) Prate te i malo starije devojke(treća godina fakulteta) :)
    Moj ti je savet da samo eliminišeš one škole koje NE BI upisala. Kad ostanu ostale škole biće ti jasno šta želiš. :)
    Ja sam završila Ekonomsku i nastavila da studiram, želja mi je nekad bila da radim u banci, sada želim da otvorim svoju firmu. Želje se menjaju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, drago mi je kada vidim da me prati devojka sa trece godine fakulteta... Hvala ti na savetu <333

      Избриши
  7. Ja sam 7 razred, vec sve znass! ♥ Nije post za mene ali sigurno je mnogo pomogao curama iz 8 razreda ♥
    Poseti moj blog i uclani se ako zelis ---> MiljanaEasySkillful

    ОдговориИзбриши
  8. I ja sam 8 razred, i trenutno mi je najteže odabrati koju školu upisati, užasno zavidim onima koji znaju šta žele da budu, ja definitivno nisam jedna od njih. :3
    Inače post ti je super draga :* http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/01/mini-recenzije-rare-gold-skin-so-soft.html
    - pogledaj novi post

    ОдговориИзбриши
  9. Divan post,ja ne znam svaka ti cast svaki tvoj post me odusevi,jaoj izgled je divan nemam reci,Ja sam sesti razred i mene ceka jos dve naporne godine,verujem kada budem bila osmi razred da ce mi ovaj post pomoci ti si sjajna blogerka i vrlo mi je drago sto smo se sprijateljile ovako online preko mejla i hengauta(nadam se da i ti tako mislis),nadam se da ti ne smetaju godine i da ne mislis da sam ja jedna razmazena devojcica koja ne zna sta pise,ja jako volim tvoj blog i sve ostale blogove koje praim(Nerin i tvoj su mi jedni od najboljih),jos jedno SVAKA CAST!!!:))))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ana, ja stvarno ne mogu da ti se zahvalim na ovakvom komentaru, to meni mnogooo znaaci...Naravno da mi je drago sto smo se sprijateljile online i mislim da bi mnoge blogerke trebale tako da saradjuju i komuniciraju sa ostalima.Mnogo ti hvala, ti i Nera na svakom mom postu ostavite predivan komentar zbog koga umalo zaplacem od srece...HVALA TI PUNO <333

      Избриши
  10. Supeer post.
    Ako zelis pogledaj moj blog i pretplati se uzvratiti cu samo mi napisi u komentar <3
    amnafashdiary.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  11. Odličan post.Ja sam završila osnovnu i mogu reći da mi mnogo nedostaje društvo iako se i dalje viđamo i družimo nije to to.Iz Bosne sam,a mi ovde ne polažemo malu maturu tako da vam tu i ne mogu baš pomoći.Samo vam mogu reći uživanjte u zadnoj godini i potrudite se da bude nezaboravna. ♥

    http://anonimnadjevojka.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши